Hur byter jag bolag?

Byte av assistansanordnare – hur gör jag?

För dig som redan är assistansberättigad

Är du idag beviljad personlig assistans och funderar på att byta anordnare? Många tänker att det är någonting svårt och krångligt men så är faktiskt inte alls fallet. LSS är i grund och botten en reform med dig i fokus, vilket gör att alla som verkar i branschen gör det på dessa villkor. Varken vi eller några andra har någon rätt att hålla dig kvar i en assistanslösning som inte fungerar eller fyller dina behov.

Så gör du för att byta till Lystra

Kontakta oss på telefon 020-10 00 70, via e-post på kundcenter@lystraassistans.se eller använd formuläret längst ned på sidan.

Tillsammans bokar vi in ett möte där vi presenterar oss för dig, lyssnar in dina förutsättningar, behov och önskemål. Utifrån det kan vi presentera ett förslag på hur vi skulle kunna göra din assistans ännu lite bättre. För oss är det viktigt att veta vad du önskar få ut av din assistans och vad vi skulle kunna göra för att nå dit.

Kommer vi fram till att vi passar för varandra så tecknar du ett avtal med oss som assistansanordnare. Du skickar en skriftlig uppsägning till din nuvarande anordnare (om du vill så hjälper vi dig med det) och om du har assistenter som du vill ska fortsätta arbeta tillsammans med dig så tecknar vi anställningsavtal med dessa.

Efter att eventuell uppsägningstid med nuvarande anordnare löper ut så är du kund hos oss. Några veckor innan start vill vi också ha ett uppstartsmöte där vi ser till att allt fallit på plats och stämmer med dina förväntningar.

För dig som är i behov av assistans, men inte har ett beslut

Många är idag osäkra på sina rättigheter och det är inte alltid så enkelt att få rätt och/eller fullständig information från t.ex. din kommun. Det är heller inte ovanligt att man behöver juridisk hjälp för att faktiskt få rätt till de insatser som motsvarar behovet. Vi hjälper dig genom hela processen:

Kontakta oss på telefon 020-10 00 70, via e-post på kundcenter@lystraassistans.se eller använd formuläret längst ned på sidan.

Vi kontaktar dig för en första genomgång av hur din situation ser ut idag. Detta kan ske vid ett fysiskt möte eller via telefon, beroende på vad som passar dig bäst. Våra medarbetare är erfarna och kunniga och kan vara behjälpliga genom en ansökningsprocess.

Ibland krävs juridisk spetskompetens för att t.ex. överklaga ett avslag eller ett beslut om assistans som inte är i linje med dina behov. I de fallen samarbetar vi med IGNE advokatbyrå som är en av Sveriges ledande auktoriteter inom just området rätt till personlig assistans.

Kontakta oss direkt

Behöver du hjälp med att ansöka om personlig assistans, eller hjälp att överklaga ett beslut eller byta bolag? Kontakta oss direkt via formuläret så återkommer vi så fort vi kan!


    Jag vill bli kontaktad

    Fyll i dina kontaktuppgifter nedan så hör vi av oss till dig inom kort.