Så arbetar vi

Ett alternativ som passar alla

– Både jag och kunden ska lämna ett möte med en bra känsla i magen, då vet jag att vi har lagt grunden till en bra assistans.

Orden är Daniel Jönssons, affärsutvecklingschef och ansvarig för att sprida information och kunskap om Lystra och vårt koncept. Daniel är den som nya kunder ofta har den första kontakten med Lystra personlig assistans. Varje vecka träffar han kunder, anhöriga och assistenter i andra bolag och hos kommunen och inget möte är egentligen det andra likt.

– Vi vet ju om att varje situation, varje assistans, är unik på sitt sätt. Det måste vi också respektera, personlig assistans är ingen mall som man lägger över en människa, den ska ju vara just personlig. Grunden ska alltid finnas där, den är densamma och den ska vara stabil. Men anpassningen till individen måste också finnas där, menar Daniel.

– Det heter ju just “personlig” assistans av en anledning. Den ska vara utformad efter hur varje enskild kund vill ha det. Det är deras liv att leva, vår uppgift är att hjälpa till att skapa så bra förutsättningar för det som vi kan. Så är det inte alltid idag, vissa kunder upplever att det är anordnaren som i mångt och mycket bestämmer villkoren. Vilka assistenter som ska arbeta, vilka tider och ibland till och med hur kunden ska leva sitt liv. Så får det inte vara hos oss. Vi brukar prata om “personlig personlig assistans”, varje assistans ska ju vara unik och personligt utformad.

Att bli kund

Att byta assistansbolag är inte särskilt komplicerat. Vi kan hjälpa dig genom hela processen från start till mål, eller bara med de delar du vill ha hjälp med. Målsättningen är alltid att ett byte till oss ska märkas så lite som möjligt för dig som kund, och förstås bara i positiva förändringar.

Men allt börjar med ett första möte. Vi vill lära känna dig och vill att du ska lära känna oss, så att vi är överens om hur bra assistans hos just dig ska se ut och bedrivas och att vi kan möta dina önskemål och behov på ett bra sätt.

På sidan Hur byter jag bolag? kan du läsa mer om hur du blir kund hos oss.

Jag vill bli kontaktad

Fyll i dina kontaktuppgifter nedan så hör vi av oss till dig inom kort.