Hoppa till innehåll

Då blir det paddbråk

Anders Hansson 2 februari – Ny bloggtext
Det är fredag kväll. Jag och Elisabeth samlar ihop pojkarna i köket och signalerar att nu väntar en trevlig helg med olika aktiviteter.
Daniel och Adam tittar uttråkat på oss och pekar på sina ”paddor”. De ser fram emot en riktig datahelg. Totalt tvärtemot vad de flesta föräldrar önskar sina barn.

De flesta ser Daniel och Adam som två yngre män, med stort barnasinne, som är med på noterna i allt som är på gång. Att de ställer upp på det mesta.
Många tror också att det är två lika personligheter.
Men verkligheten är annorlunda. Det visar denna fredagskväll.

Datatid
Jag och Elisabeth har liksom många andra föräldrar en oro för att barnen sitter för mycket framför datorn.
Daniel och Adam har, liksom flera andra i den yngre generationen, ett stort intresse för datorer. I deras fall handlar det om ”paddor.
Här är likheten stor mellan oss och andra familjer. Skillnaden är att pojkarna datavärld består av mycket enkla tryck på skärmen och så händer det något. Jag och Elisabeth får grunda med några filmer och vara till hands, sedan är deras datafest i gång.
Det är bra att de får testa sinnet. Men det får inte bli för mycket.

Paddbråk
De vill fortsätta när vi bestämmer att nu får det vara nog. Därmed inleds en familjekonflikt mellan föräldrar och pojkar som säkert inte många trodde existerar inom familjen Hansson. För det är ju så at Daniel och Adam är två snälla pojkar som är positivt inställda till allt.
Men sanningen är helt annan. När vi signalerar att det är dags att lägga undan paddorna eftersom det är att dags att gå ut blir det bråk. Ett mycket bra bråk som signalerar att pojkarna har egna viljor. Precis som det ska vara