Hoppa till innehåll

Så mycket kärlek under julfesterna

I tider när Lystras julfester står som spön i backen slår det mig hur mycket kärlek det finns inom assistansbranschen.
När samhället alltmer präglas av våld, kriminalitet och egoism finns på dessa julfester så mycket kärlek och medmänsklighet.

Det handlar om de fina relationerna mellan de personliga assistenterna och kunderna.
Både assistenter och kunder är inbjudna till julfesterna. Några av assistenterna är i tjänst. Andra är – med full rätt – med bara för att uppleva fest, trevnad, god mat och umgänge.
Men oavsett om assistenterna är i tjänst eller inte har de under festen fullt fokus på kunden. Den person, som de dagligen hjälper till ett bra liv, hamnar i centrum och här blir överöst med kärlek.
Det är så härligt att se samspelet mellan de olika parterna och den lycka som kommer från kunden. Se på bilden, som är tagen på julfesten på Dössberget utanför Falun, så förstår ni.
Finns bara hälften av denna fina och glada relation i vardagen, som under julfesterna, så får kunderna det viktigaste som finns i livet: Kärlek.
För mig, som pappa till mina två utvecklingsstörda, innebär detta och ett bidrag till att känna ett lugn. Chansen är stor att det finns någon som tar hand om dem när inte jag och min fru med i livet längre.
Personlig assistent är ett så viktigt yrke.