Hoppa till innehåll

Profilen: Tommy Hampgård – mostern lockade till yrket

När Tommy Hampgård, från Borlänge, var 19 år, tyckte hans moster att det var dags för honom att ta ett jobb.
– En vän till henne hade en son med funktionshinder. Min moster förmedlade kontakt och jag blev hans personlige assistent. På den vägen är det, berättar Tommy Hampgård i Lystras serie om medarbetare inom företaget.

Då visste han ingenting om hur det är att arbeta som personlig assistans. I början blev det mycket att lära.
– Det var ovant, men jag såg snabbt alla fördelarna med yrket och efterhand insåg jag att detta verkligen var något jag ville jobba med.

Världens bästa jobb
Han stannade hos honom i 13 år innan för drygt två år sedan var dags att byta till en annan kund.
– Jag har nog världens bästa yrke. Det är frihet under ansvar och bra arbetsscheman. Men det bästa är att man känner sig nyttig. Det känns stort att hjälpa och vara en del av kunden.
Tommy Hampgård berättar om de regelbundna sportsnacken mellan honom och kunden. Tommy håller på Djurgården både i fotboll och hockey, samtidigt som kunden är leksing när det gäller ishockey.
– Vi brukar titta på Leksands hockeymatcher, ofta på tv men ibland också på plats i Leksand.

”Omvänder kunden”
– När gäller favoritlag börjar jag kunna omvända honom till att upptäcka Djurgården, säger Tommy Hampgård med ett skratt.
De är sex assistenter som ingår i teamet runt kunden. Tommy Hampgård är arbetsledare och det är ett uppdrag han uppskattar:
– Det innebär en del administrativa arbetssysslor och jag gillar det. Jag ser det som ett sätt att gå vidare i utvecklingen inom det här yrket.

Fakta/Tommy Hampgård
Gör: Personlig assistent.
Ålder: 34.
Bor: Borlänge.
Familj: Fru och två barn.
Fritidsintresse: Familjen och titta på ishockey och fotboll.
Detta visste ni inte om Tommy Hampgård: Var nyligen på plats i Barcelona när Alexander Isak gjorde sitt första mål i spanska ligan för sitt Real Sociedad.