Hoppa till innehåll

Niklas Wester ny CFO: ”Bra administration skapar bra assistans”

Niklas Wester har blivit ny CFO/Ekonomichef i koncernen Formar Assistans där Lystra och Bra Liv ingår. För honom är det viktigt med en bra administration som skapar möjlighet att utveckla assistansverksamheten.
– Min roll är att ansvara för det ekonomiska och det administrativa arbetet. Men vi får inte glömma vårt huvuduppdrag att erbjuda bra assistans och skapa bra liv åt våra kunder, säger han.

I hela sin karriär har Niklas Wester arbetat med ekonomi och verksamhetsstyrning. Han har bland annat varit ekonomichef på Stockholmsuniversitet och haft den rollen i det assistansbolag han nu lämnar för att gå till Lystra och Bra Liv.
– Det här blir spännande eftersom jag ser så många utvecklingsmöjligheter för koncernens företag. Här finns potential som inte är utnyttjad, säger Niklas Wester och förklarar:
– Det bedrivs redan en bra assistansverksamhet. Det krävs bara att man förfinar lite runt omkring så blir assistansen ännu bättre – både ekonomiskt och verksamhetsmässigt.
Niklas Wester säger att inom branschen har det på många håll funnits en bristande insikt om administrationens betydelse för en bra assistans.
– Många företag har haft fokus på assistansen och sedan skött administrationen vid sidan om. Det fungerar sämre i längden. Här har jag en kunskap att organisera upp en effektiv administration som skapar större möjlighet att erbjuda bra assistans.
Han betonar också vikten av att storleken på koncernen har stor betydelse för basverksamheten.
– Då kan man skapa flera samordningsvinster. Vi får aldrig glömma att vårt uppdrag är att skapa ett bra liv åt andra människor.

Fakta/Niklas Wester
Aktuell: Ny CFO/Ekonomichef på Formar Assistans med Lystra och Bra Liv.
Bor: Stockholm.
Ålder: 45.
Familj: Sambo, och tre döttrar
Fritidsintressen: Sport och familjen.
Detta visste ni inte om Niklas Wester: ”Har spelat division IV-fotboll för en klubb i Farsta.”