Hoppa till innehåll

Om livet i hockeybubbla

Anders Hansson 4 april – Ny bloggtext
Har hamnat i en hockeybubbla. Det handlar om Slaget om Siljan 3.0. Kampen mellan Leksand och Mora om en plats i SHL.
Jobb och familjeliv måste skötas, men övriga delar i livet stannar upp just nu. Nu är det så mycket spekulationer, hjärta och ångest. Något som präglar så många i Dalarna.

Hur går det?
När detta skrivs finns ingen vanligare fråga i Dalarna. De flesta arbetsmöten, fikapauser och telefonsamtal inleds med denna fråga.
Så många frågar och spekulerar, men ingen vet hur detta drama kommer att sluta.
Moras flesta supportar finns i norra Dalarna medan Leksand har sitt fäste i södra delarna av länet och i stora delar av övriga Sverige.
Gemensamt för alla dessa supportar är en mix av glädje och ångest.
Mora, som kommer från SHL och har de bästa spelarna, mot Leksand, från hockeyallsvenskan med entusiasmen och lagandan. En hockeymässig form av David mot Goliat.

Blir det bråk mellan fansen, undrar någon som inte är på plats när matcherna spelas?
Inte alls svarar jag. Visst, det är många muntliga gliringar, men aldrig bråk eller våld. Poliserna brukar ha lugna matchkvällar.
De som bor i Dalarna tycker det är roligare att heja på sitt lag än att bråka med motståndarfansen. Här har fansen i andra delar av landet , speciellt fotbollsfansen, något att tänka på.
I Falun pågår samtidigt en valrörelse. Det ska bli omval som ett resultat av PostNords slarv från i höstas. Tror ni det bara pratas politik vid torget där alla partierna är representerade? Nej, minst lika mycket prat gäller utgången mellan Leksand och Mora.
Det kan bli så att valvakan på söndag mixas med tv-sändningen Leksand–Mora som går samtidigt
Mitt i allt detta finns två coola-killar: Daniel och Adam som är lika glad oavsett om deras Leksand spelar i SHL eller Hockeyallsvenskan. Bara det även i fortsättningen blir fika i periodpauserna.