Hoppa till innehåll

Profilen: Eva Svensson erbjuder assistans i södra Sverige

I sydöstra Sverige finns många som behöver hjälp med assistans, men färre assistansbolag.
Därför har Lystra rekryterat Eva Svensson, med uppgift att erbjuda assistanshjälp till behövande i hela södra Sverige.
– Det är så viktigt att vi stärker upp Lystras närvaro i den delen av landet, säger Eva Svensson, som signalerar ett stort personligt engagemang.

Eva Svensson, som kommer att utgå från Bräkne-Hoby i Blekinge, berättar att i sydöstra Sverige finns kommuner som har bestämt, eller planerar, att lägga ut assistans på företag. Detta innebär ett stort ansvar att skapa trygghet för brukarna, som ofta har frågor och funderingar. Samtidigt måste de som behöver assistans själva kunna bestämma utformningen.
– Därför är det viktigt att vi på Lystra är aktiva i sydöstra Sverige, som är lite bortglömd av branschen. Nu finns vi där och hjälper de som behöver assistans, säger Eva Svensson.

Skapa assistans
Hon kommer att fungera som en första Lystrakontakt i hela södra Sverige. Därefter ska Eva Svensson, tillsammans med kunden, skapa ett önskat ”assistanskoncept”. Här gäller det verkligen att lyssna på behov och önskemål.
De som kommer i kontakt med Eva Svensson upptäcker snabbt att hon brinner för detta.
– Jag har, genom vänner, sett hur viktig assistansen är och vad den betyder för så många. Därför ger det mig både glädje och energi att få möjlighet att hjälpa. 

På mässa
Eva Svensson har varit verksam inom assistansbranschen sedan 2009 och haft funktioner som regionchef och affärsutvecklare. Nu lämnar hon jobbet som enhetschef på hemtjänsten i Karlshamn och går till Lystra.
– Det känns riktigt bra att komma till Lystra. Det är ett assistansbolag med samma etiska kompass som jag önskar. Det känns verkligen att de gör jobbet med hjärtat. Därför är jag säker på att detta kommer att bli extra bra.
Eva Svensson börjar formellt jobbet den 26 mars och gör det med en rivstart. Hon kommer nämligen att finnas i Lystras monter under Leva & Fungera-mässan i Göteborg.
– Där är alla välkomna att söka upp mig för att prata assistans, säger hon.

Kontakta Eva
Önskar ni kontakt med Eva Svensson angående assistans så nås hon på 070-231 27 02 från och med den 26 mars men redan nu kan du boka in en tid på 020-10 00 70 eller info@lystraassistans.se.

Fakta/Eva Svensson
Gör:Informatör på Lystra med uppgift att skapa assistans åt de som behöver.
Bor:Bräkne-Hoby i Blekinge.
Ålder: 48 år.
Familj:Två vuxna barn.
Fritidsintresse:Hundträning. Har fyra egna hundar.
Detta visste ni inte om Eva Svensson:Har sjungit i dansband. Har varit vikarierande sångare i dansbandet Stampes. Spelar också tvärflöjt.