Hoppa till innehåll

Filmen som värmer mest

Anders Hansson 1 mars – Ny bloggtext
I dessa tider fylls sociala medier, som Facebook och Instagram, av gratulationer till svenska skiddamer i Seefeld och stolta selfies av vasaloppsåkare.
Styrka, stolthet och kraft. Helt naturligt och självklart.
Men min favorit i detta flöde är mamma Majas Facebook-inlägg på sin lille son Roy.

Visst är det härlig med sociala medier. Hur svenska folket kan dela glädje och uppskattning när landets elitidrottare lyckas bra på stora mästerskap. Det är rörande att se bilder på tv-apparater och bildskärmar runt om Sverige med texter som ”Härligt tjejer!” ”Grattis, ni är bäst!”. Det förenar till en kollektiv gemenskap och stolthet.
Lika trevligt att det att se alla glada åkare som stolt visar upp sig på sociala medier efter att de glidit i mål under Vasaloppets portal i Mora.
De ska känna stolthet och det är naturligt att vilja berätta.
Men mitt i detta enorma flöde av kraft, friskhet och framåtanda har den senaste veckan kommit ett inlägg på Facebook som totalt fångat mig.
Ett enkelt inlägg, men som sprudlar av så mycket glädje, stolthet och kärlek.
Maja Ödman är mamma till sin son Roy som har den svåra muskelsjukdomen Spinal muskelatrofi (SMA 1). Läkarna sa att han inte skulle överleva sin två-årsdag. Men han kom med i ett internationellt forskningsprojekt där världens första läkemedel mot sjukdomen skulle testas. I dag är Roy tre år…
Man kan bara fantisera vilken kamp denna familj haft. Därför var det så härligt att se detta. Mamma Maja är ute med sin son Roy, som plötsligt lärt sig röra på benen så han kan trampa framåt på sin tre-hjulning. Hon filmar och lägger ut på Facebook. Hela filmen andas glädje och kärlek mellan mor och son. För mig slår detta alla andra inlägg den senaste tiden.
Klicka på länken och se filmen: https://www.facebook.com/maja.odmann/videos/10161470403695503/