Hoppa till innehåll

Profilen: Lone Mikkelsen har en imponerade yrkeserfarenhet

Den 3 oktober började Lone Mikkelsen jobbet som administratör på Lystras kontor i Helsingborg.
In kom en dam med en imponerande yrkesbakgrund inom flera olika branscher.
– Jag har alltid gillat att testa och prova nya saker. Vill inte sätta mig i något fack. Detta sammantaget har bidragit till att jag haft så många yrken, säger Lone Mikkelsen.

En kort blick på hennes ”yrkeslista” visar att hon bland annat arbetat inom psykiatrin, åldringsvården, varit personlig assistent, arbetat på inom restaurangbranschen samt kört färdtjänst och taxi. Dessutom arbetade hon en tid i en fabrik med de flesta sysslorna.
– Jag tycker det är roligt med nya utmaningar i livet, säger hon glatt.
Under de senaste 17 år har Lone Mikkelsen drivit ett eget transportföretag tillsammans med sin man.
– Tillslut tyckte jag att det var dags att gå vidare. Så när frågan kom om att börja på Lystra kändes det bra eftersom jag känner Christer Storm och Hasse Wennström sedan länge. Det var spännande att börja här, berättar Lone Mikkelsen.
Hon arbetar som kontorsadministratör med syfte på att skapa så bra förutsättningar som möjligt för bra assistans ute i verksamheten.
– För mig är det viktigt att hjälpa både kunder och assistenter. Vi är ett team som måste gå ihop. Dessutom gillar jag att arbeta med människor. Därför känns detta så rätt för mig. Dessutom känner jag redan att Lystra är ett bra företag där ledningen verkligen lyssnar på medarbetarna. Det är bra!
En intressant reflektion är Lone Mikkelsens långa yrkeskarriär där hon tidigare varit personlig assistent i flera omgångar och nu efter många år kommit tillbaka i branschen. Hon märker en tydlig skillnad mot förr och nu:
– I dag är det samhället mer individualiserat. Många inom flera yrken, utgår idag inom arbetslivet efter sina intressen. Det finns mindre tankar på själva servicedelen i arbetet. Det har skett en förändring på gått och ont.
Lone Mikkelsen poängterar att detta är en generalisering och gäller inte alla yrkesaktiva
– Men jag ser skillnaden i samhället och den utvecklingen är inte så rolig.

Fakta/ Lone Mikkelsen
Gör:
Kontorsadministratör.
Bor: Ödåkra utanför Helsingborg.
Ålder: 60.
Familj: Man, son och barnbarn
Fritidsintresse: Ta promenader i naturen och vara med barnbarnet.
Detta visste ni inte om Lone Mikkelsen: Hon är en äkta skandinav som kommer från Odense i Danmark, växte upp i Sverige, jobbade fyra år i Norge för att återvända till Sverige.