Hoppa till innehåll

Lystra startar webb-tv

En rätt och bra kommunikation skapar glädje, engagemang och framför allt trygghet. Därför satsar Lystra personlig assistans på webb-tv, som fått namnet Studio Lystra.
Det är ett nytt spännande koncept som bidrar till att belysa både Lystras verksamhet och den verklighet som kunder och medarbetare finns i varje dag.

– Detta är ett led inom Lystra att erbjuda en effektiv och kostnadseffektiv kommunikation. Inom det här området är det viktigt för oss att ligga i framkant, säger Daniel Lindkvist, VD på Lystra personlig assistans.
Har fortsätter förklara varför företaget nu tar nästa steg i utvecklingen:
– Vi har tidigare producerat en ”vanlig” podcast med bara ljud. Nu vill vi ta oss vidare inom etermedia genom den här formen. Det blir en spännande resa.

Gäster och inslag
Studio Lystra, som också kan beskrivas som en form av podd-tv, är ett magasin med programledaren Anders Hansson som har gäster i studion varvat med filmade inslag från Lystras verksamhet i hela Sverige.
– Det är bra att Lystra nu vill föra upp kommunikationsarbetet till en ny nivå. Samtidigt bryts här ny mark eftersom ambitionen är att göra riktigt bra tv med effektiva medel. Det gäller att vara påhittig med teknik och innehåll för att lyckas, säger Anders Hansson.

Närmare kommunikation
Lystra ser också detta som en möjlighet att göra det enklare för många funktionsnedsatta att ta del av kommunikationen och uppleva en större samhörighet.
– Den närheten är viktig eftersom vi finns i hela Sverige, samtidigt som vår ambition är att alltid vara nära våra kunder och medarbetare, säger Daniel Lindkvist.
Studio Lystra kommer att sända ett nytt program en gång i månaden. Varje program har gäster, varvat med filmade inslag.
– Ambitionen är att göra programmet i ett tempo som passar alla. Vi ska presentera och debattera nyheter som berör assistansvärlden. Vi ska också visa upp aktiviteter och liknande verksamheter, som får kunderna och medarbetarna att må bättre, säger Anders Hansson.
Daniel Lindkvist fyller i:
– Det känns verkligen som vi här funnit ett bra sätt knyta verksamheten närmare varandra. Redan innan första avsnittet har vi mötts av positiva reaktioner.
Studio Lystra kan ses på följande kanaler:
√ Lystras hemsida: http://www.lystraassistans.se/nyheter-media/studio-lystra/
√ Lystras Facebooksida
√ Där vanliga poddar finns
√ Youtube