Hoppa till innehåll

Profilen: Jerry Hammarberg ser möjligheterna i individen

För Jerry Hammarberg, uppdragschef på Lystras kontor i Göteborg, är det viktigt att verkligen se möjligheten hos varje individ.
Den inställningen delar han med många andra inom branschen. Men ett samtal med Jerry Hammarberg visar att han är beredd att göra det lilla extra för att uppmärksamma de möjligheter, behov och önskningar som finns hos varje person.

– När jag arbetade inom äldreomsorgen verkade jag aktivt för att det inte skulle bli någon institutionalisering. Det var viktigt för mig att fråga efter varje persons speciella önskemål. Alla skulle exempelvis inte behöva äta lika typ av gröt till frukost eftersom det bara skulle ta någon minut extra att göra en annan form av gröt – om så önskades. Det är viktigt att alla människor får möjlighet att vara individer – även om man hjälps åt inom ett kollektiv.
Jerry Hammarberg fortsätter att – med energi – utveckla sina tankar kring att se människorna.
– Jag har alltid tyckt om starka individer och få ta del deras intressen och tankar. Det betyder mycket för mig att få vara med sådana människor, som skapar lösningar efter sina villkor och förutsättningar. Detta påverkar också positivt min arbetsvardag inom Lystra.

Bra intervju
Jerry Hammarberg var i slutskedet av sin personalvetarutbildning när han fick möjlighet att söka jobbet som uppdragschef på Lystras kontor i Göteborg. Han berättar att anställningsintervjun med affärsområdeschef Hasse Wennström gav ett mycket bra intryck av Lystra.
– Det var ett bra samtal där vi direkt pratade om utmaningarna som väntade. Hasse Wennström lyfte inte bara fram företaget. Han sa; ”Här fanns utmaningar och det vill vi att du hoppar på och bidrar med dina lösningar och tankar.” För mig blev detta riktigt inspirerande.
Jerry Hammarberg började jobbet i juni och stortrivs.
– Jag är lite av en socialliberal person som drivs av att hjälpa andra. Samtidigt är jag noga med att förklara för medarbetarna att jag aldrig jobbat som personlig assistent. Den erfarenheten och kunnandet har våra duktiga personliga assistenter. Mitt jobb är att ge dem de bästa förutsättningarna att kunna sköta arbetet så bra som möjligt.
Jerry Hammarberg säger att en bra dag på jobbet är när han fått göra skillnad i livet för en annan person, som på sätt får det lättare i vardagen. Det kan vara allt från att ordna med färdtjänsten till själva assistansen.
En sämre dag är när han inte lyckats leverera tjänsten på önskad nivå.
– Här är mitt problem att jag ofta lägger ribban högt och ställer kanske lite för höga krav på mig själv. Man vill ju alltid göra så gott man kan och förmår för kunderna och deras assistenter.

Fakta/Jerry Hammarberg
Gör:Uppdragschef på Lystra i Göteborg.
Bor:Göteborg.
Ålder: 34.
Familj:Sambo.
Fritidsintresse.Målning, musik och spela sällskapsspel. Gärna strategiska sällskapsspel.
Detta visste ni inte om Jerry Hammarberg:Tidigare varit toppspelare i schack på EM-nivå. Har bland annat spelat en landskamp mellan Sverige, Tyskland och Polen.