Hoppa till innehåll

Lystra tillsätter vice VD

Lystra har under hela sin livstid varit ett bolag på frammarsch, präglat av entreprenörskap och inte bara en vilja utan också en förmåga att ta nya steg.

Inför 2018 ser bolaget fram emot att ta nästa kliv i sin utveckling och väljer därför att förstärka organisationen.

Den 8 januari tillträder Jenny Lansink som vice VD för Lystra personlig assistans. Jenny kommer in med en gedigen kunskap från branschen personlig assistans där hon framförallt arbetat många år inom Frösunda som affärsområdeschef och som en del av koncernledningen.

Erfarenheten av att vara en del av ett stort och snabbväxande bolag kommer att vara värdefull för Lystra som varit branschen personlig assistans snabbast växande bolag de senaste åren, med en tillväxt på 1 705% under perioden 2015-2016 vilket gjort bolaget, som startade så sent som 2013, till ett av de tio största i branschen.

Erfarenhet är någonting du måste förvärva genom att göra. Vi är flera som har gjort det under resan med Lystra fram hit, men Jenny har erfarenhet av en resa som burit ännu längre. Den erfarenheten, kombinerat med en djupgående kunskap om personlig assistans kommer att vara otroligt värdefull för oss”, säger Lystras VD Daniel Lindkvist.

”Ett företag har sina naturliga utvecklingssteg och vi står inför ett sådant. I det läget känns det helt rätt att det kommer in någon utifrån, med andra tankar, erfarenheter och idéer som kan hjälpa oss att ta det steget. För mig personligen känns det också bra att styrelsen valt att tillsätta en vice VD. Det ger en trygghet för mig själv i händelse av frånvaro och det blir också en tydlighet internt som jag tror gynnar alla”.

Jenny Lansink lämnade på eget initiativ Frösunda 2015, efter 14 år på bolaget i olika ledande roller. Hon har sedan dess arbetat som regionchef på Särnmark och projektledare på AB Solom. Hon ser fram emot att vara en del av en ny, spännande utvecklingsresa inom personlig assistans.

”Under mina år på Frösunda hände ju otroligt mycket. När jag började som arbetsledare 2001 var bolaget i princip nystartat och när jag lämnade 2015 omsatte man 2,9 miljarder kronor. Jag har förstås upplevt mycket, både positivt och negativt, under de åren som jag lärt mig av och kan ta med mig in i Lystra.”

Varför just Lystra?

”Flera personer som arbetar på Lystra idag är gamla kollegor till mig. Jag har under alla år de varit på bolaget fått en positiv bild av hur man vill jobba och vad man vill uppnå så jag har alltid tyckt att Lystra varit ett spännande bolag. Min känsla är att bolaget verkligen vill ta vara på den kunskap och erfarenhet jag har och det känns förstås jätteroligt och utmanande!”

Vad händer den första tiden på nya jobbet?

”Massor, som det brukar vara på nytt jobb! Men min första prioritet är att besöka kontoren under de första veckorna och få träffa alla medarbetare. Sedan finns det en mängd saker att sätta sig in i men medarbetarna är överst på min lista”, avslutar Jenny Lansink.